Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Дежер: ускоро наименовање официра за везу Београд-Приштина

.

Дежер изјавио је данас, после разговора с премијером Србије Ивицом Дачићем, да је у дијалогу Београда и Приштине остварен добар напредак и да се ускоро очекује именовање официра за везу.
"Међу темама разговора са Дачићем било је и питање именовања официра за везу, које би требало да буде обављено наредних дана", рекао је Дежер новинарима у Београду.

Према писању листа "Данас", косовски официр за везу у Београду требало би да буде садашњи косовски амбасадор у Шведској Љуљзим Пеци, који би на ту дужност требало да ступи у марту.
Иако се у медијима спекулише да је једини кандидат Владе Србије за официра за везу у Приштини бивши државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић, извори "Данаса" у круговима блиским државном врху у Београду тврде да је његово именовање неизвесно и да би, како се наводи, то место могао да добије кадар СПС.
На питање када Србија може очекивати датум почетка преговора, Дежер је оценио да је остварен "добар напредак" у дијалогу Београда и Приштине, што, како је истакао, потврђују прошлонедељни договори у Бриселу и кораци који су у међувремену предузети.
"Мислим да идемо у добром правцу", казао је он и додао да има "више иницијалних корака" које треба спровести, као и практичних питања о којима треба разговарати.
Дежер је, говорећи о ситуацији на југу Србије, поновио да је ЕУ забринута због тих догађаја и поручио да се треба вратити дијалогу и тражити решење које би одговарало свим странама.
Амбасадор ЕУ је, такође, подсетио да су ЕУ и цела међународна заједница јасно осудиле уништавања српских споменика на Косову и Метохији.
"Позивамо косовске власти да предузму мере у вези с тим, што оне и чине", рекао је он.

 

 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија