Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Експлозија испред зграде ПИО у Косовској Митровици

.

Експлозивна направа активирана је у недељу рано ујутро у северном делу Косовске Митровице, испред зграде Пензијског и инвалидског осигурања (ПИО), од које није било повређених а на згради је причињена материјална штета.

Заменик регионалног директора косовске полиције Ергин Медић изјавио је Тањугу да се инцидент догодио рано јутрос испред зграде ПИО у улици Колашинској у северном делу МИтровице а да су у експлозији поломљена стакла на објекту и оштећена фасада.
Повређених у овом инциденту није било, додао је Медић истичући да је у нападу највероватније коришћена ручна бомба што ће бти утврђено након форензичког вештачења.
Случај је окарактерисан као изазивање опште опасности а за сада се не зна шта би могли бити мотиви за последњи бомбашки напад у Косовској Митровици, додао је Медић.
У последња два месеца на северу Косова догодило се преко 20 сличних инцидената у којима је осим материјалне штете било и повређених, међу њима и двоје српске деце повређене у експлозији бомбе у насељу Бошњачка махала.
Због ових инцидената у северном делу Косовске Митровице у мултиетничким насељима, нарочито ноћу повећано је присуство припадника косовске полиције а осим њих током вечерњих сати у патролама се могу видети и возила Еулекса.
Зграда ПИО у Косовској Митровици где је у недељу ујутро дошло до експлозије налази се у близини Економског факултета, а на путу према мултиетничком селу Суви До.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија