Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Блокадом против успостављања царине

.

У Рудару и Зубином Потоку

Незадовољни постигнуим договорима у Бриселу грађани са севера Косова и Метохије блокирали су путеве које воде ка административним прелазима Јариње и Брњак.На тај начин желели у да онемогуће припаднике пограничне косовске полиције и царине да стигну на одредишта...

Возила са припадницима Еулекса, косовске пограничне полиције и царине,  заустављена су код крста у Рудару. После краћег задржавања возила су се вратила  у јужни део осовске Митровице.Са грађанима који су с окупили у великом броју били су и председници Општина Звечан И Косовска Митровица Драгиша Миловић и Крстимир Пантић.

Случајно или не у исто време из правца Лепосавића  дошла су и оклопна возила Кфора. Иако су им окупљени грађани дозволили да наставе пут ка јужном делу Косовске Митровице они су то одбили и рекли да желе да остану на путу ка Лепосавићу.

Срби из Ибарског Колашина окупили су се на оглашавање сирене и  блокирали магистрални пут Косовска Митровица -Рибарић у месту Зубин Поток.
-Страхујемо  да ће доласом косовских цариника на прелаз Брњак почети наплата царине што је за нас неприхватљиво, рекли су окупљени у Зубином Потоку.Они истичу да дажбине не желе да плаћају Приштини већ да буду укључени у порески систем   своје државе, а то је Србија. Н.С.

 

 

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија