Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Завршене блокаде путева на северу КиМ

.

Звечан

Срби који су у блокади држали пут у Рудару код Звечана и у Зубином потоку, незадовољни присуством косовских цариника и пограничне полиције на прелазима Јариње и Брњак, разишли су се данас нешто пре 15 часова, после чега је саобраћај нормализован.
Они су око четири часа држали у блокади путеве који воде ка интегрисаним прелазима Брњак и Јариње, на крајњем северу Косова.

Срби су, током блокаде, зауставили три возила Еулекса у Рудару, која су се вратила назад, а то су, како кажу, учинили јер сумњају да припадници мисије ЕУ превозе косовске царинике.
За време блокаде магистралног пута Приштина - Рашка у Рудару је био дозвољен пролазак путничким и теретним возилима који су пролазили заобилазећи велике бетонске блокове постављене на путу током ноћи.
Бетонске препреке још увек су на том путу, а неколико десетина возила Кфора, која су била на том путном правцу недалеко од Срба који су се окупили вратила су се ка јужном делу Косовске Митровице.
Нешто пре 15 часова Срби из Ибарског Колашина, који су држали у потпуној блокади магистрални пут Приштина - Рибариће деблокирали су пут и разишли се.
Возила која су на том путу била препречена уклоњена су, а грађани који су се ту налазили поручили су да ће ту бити и убудуће уколико косовска царина или погранична полиција покушају друмским путем да дођу до Брњака.
Председник општине Звечан Драгиша Миловић изјавио је раније данас да Срби са севера желе да знају пуну истину о споразумима из Брисела, а да су се окупили у Рудару и делимично блокирали пут када су чули да су у конвоју према северу кренуле косовске специјалне јединице полиције РОСУ и гранична полиција и цариници.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија