Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Најважније је убрзање европских интеграција и датум у јуну

.

Први потпредседник владе Александар Вучић

Први потпредседник Владе Александар Вучић изјавио је да је за Србију најважније да убрза европске интеграције и добије датум за почетак преговора о приступању у јуну, истичући да последња препрека, односи са Косовом, мора да се реши мирним путем.

„Преговори са ЕУ су важни не само са политичке тачке гледишта, већ и због развоја српске економије, бољих животних услова, веће одговорности, другачијег система вредности“, истакао је Вучић у интервјуу за Ројтерс. Он је нагласио да је за Србију можда од пресудног значаја да убрза европске интеграције и изнад свега, да у јуну добије датум за почетак преговора о приступању.

„Датум за почетак преговора са ЕУ је оно на шта сви ми морамо да се усредсредимо, да завршимо тај важан посао, а онда ћемо видети светло на крају тунела“, казао је Вучић, оцењујући да би за Србију, уколико датум не добије у јуну, то био велики пораз. Када је реч о преговорима са Приштином, Вучић је рекао да Београд треба да се понаша „рационално, одмерено, озбиљно, одговорно и у складу са оним што је могуће“.

„Сви Срби и грађани Србије свесни су да се ствари морају решити мирно и путем преговора“, казао је Вучић, истичући да „гледамо да изгубимо што мање морамо, а да добијемо што више можемо, за наш народ и нашу државу“.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија