Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Кфор и међународна заједница да се уздрже од насиља

.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин позивао је данас међунаородну заједницу и мисију Кфор да покажу максимално стрпљење и уздржаност од било каквог насиља, будући да су, како је рекао, исто стпрљење и уздржаност небројано пута демонстрирали Срби и српска држава.

Директор Вулин је, након што су припадници Кфора рано јутрос уколинили барикаде који су Срби пре неколико дана поставили на магистралном путу Приштина - Рашка, рекао да насиље одговара само онима који желе да преговори постигнути у дијалогу Београда и Приштине не заживе, а да постигнути споразуми пропадну.
"Позивам и међународну заједницу и Србе на максималну уздржаност и стрпљење", рекао је Алексанадр Вулин.
Према његовим речима, да би било какав споразум био спроведен и било какви преговори успели, потребно је да се са њима сложи и српска заједница.
"Она једноствано мора и да их спроведе, да живи са тим можда чак више него остали актери у самом споразуму. Да би то било могуће мора се обезбедити могућност да се Срби увере да се не ствара никаква граница, да њихови послови неће постати послови некакаве друге државе, а њихове фирме неће морати да буду регистроване у туђем пореском и фискалном систему и да ће се стварно успоставити Фонд који ће радити за добробит свих који живе на простору Косова и Метохије", поручио је директор Канцеларије за КиМ.
Припадници Кфора рано јутрос блокирали су прилазе у месту Рударе, општина Звечан на северу Косова, где су пре неколико дана Срби поставили препреке на магистралном путу Приштина - Рашка.
Припадници Кфора, под пуном ратном опремом, блокирали су мост на реци Ибар у Рудару, препречивши пут својим борбеним возилима, док су се на другој страни моста окупили грађани.Кфор је уклонио бетонске препреке које су Срби пре неколико дана поставили како би онемогућили долазак тим путним правцем косовским цариницима и пограничној полицији на прелаз Јариње.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија