Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Међународна заједница хитно да реагује

.

Директор владине канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин затражио је од међународне заједнице да под хитно заузме став о бомбашком нападу у Косовској Митровици у ком је вечерас повређено двоје деце и да пронађе починиоце.

Вулин је рекао да се у Косовској Митровици десио терористички напад на радничку породицу, у коме је провређено двоје деце - дечак од три године и девојчица од 10 година.
"Дечак има два гелера у врату и боримо се за њега, а девојчица је лакше повређена", рекао је Вулин..
"Тражим од међународне заједнице да под хитно, вечерас, изађе са ставом о ономе што се десило и каже да ће да предузме одговорност и у складу са својим овлашћењима, која нису мала, обезбеди да сазнамо истину и да ће починиоци бити кажњени", нагласио је Вулин.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију захтева и да међународна заједница престане да третира Србе као грађане другог реда.
Ако међународна заједница није у стању да обезбеди сигурност за све који живе на Косову и Метохији, "каква је њихова улога", запитао је Александар Вулин.
"Тражим од међународне заједнице да престане да даје довитљива саопштења и да већ једном укаже ко су починиоци оваквих монструозних дела. Ко су они који укидају српску прошлост тако што преоравају гробове, а онда убијају српску будућност тако што бацају бомбу на децу", рекао је Вулин.
Директор владине канцеларије за Косово и Метохију замолио је Србе да се уздрже и да не наседну на ову провокацију.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија