Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Циљ протеривање Срба

.

Саопштење четири председника општина са севера Космет

Одговорност за бруталан, терористички напад на породицу Вучтић, и за све друге оружане инциденте на Косову и Метохији , сносе превасходно Кфор и Еулекс, сматрају председници Општина Косовска Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток, који су у заједничком саопштењу оценили да се ,,организованим терористичким акцијама застрашује становништво са циљем да се иселе из покрајине,,.

    -Уколико припадници Кфора наставе да толеришу овакве нападе и у најкраћем року не открију починиоце и њихове налогодавце , озбиљно се доводи у питање даља комуникација и сарадња са српским народом и љиховим институцијама“, наводи се у саопштењу.
    -Од највиших државних органа и представника Републике Србије очекујемо да поред јавних осуда свих напада широм Косова и Метохије , појачају дипломатске и друге активности ради заустављања негативних тенденција, истичу челни људи локалних самоуправа . Они додају да у ,,даљим преговорима Београда и Приштине у Бриселу тема треба да буде пуна безбедност и заштита Срба на КиМ, организован повратак преко 200.000 расељених Срба и неалбанаца, међународне и гаранције УН за остваривање свих раније дефинисаних стандарда за Косово, и поштовање свих људских права и слобода грађана на Косову и Метохији.
    У саопштењу се још истиче да се настављају организовани напади и притисци на Србе, да је циљ њихово протеривање, слабљење отпора и јединства и да припадници КПС-а и други истражни органи, после рањавања деце у Бошњачкој махали, уместо да открију праве починиоце , притварањем наводно осумњиченог Србина неосновано су пребацили одговорност на Србе и привремено амортизовли негативан утицај јавних осуда. Н.С.

                                                                                                        

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија