Интернет издање - архива
  • Овде можете пронаћи вести из последњих 10 година
Штампа

Вучић тражи да се нађу кривци за бомбашки напад

.

Први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић посетио је данас, у болници у Тиршовој у јучерашњем бомбашком нападу у Косовској Митровици повређене, Милицу (8) и Боривоја (3) Вучетић и затражио од међунатродне заједнице да одмах пронађу оне који су бацили бомбу на ту српску кућу.

"Захтевамо од међународне заједнице и њихових органа да одмах пронађу оне који су бацили бомбу на ову српску кућу и тешко повредили Милицу и Боривоја", рекао је Вучић.
Вучић је рекао да држава Србија не само да то захтева од међународне заједнице него ће и помоћи са своје стране да се пронађе починилац тог злочина. "И није важно да ли је то урадио неки Албанац или Србин, важно је да тако тежак злочин не остане нерасветљен", истакао је Вучић, који је повређењу децу посетио у пратњи директора Канцеларије за Косово и Метохију Александра Вулина.
Он је рекао да што се тиче државе Србије да ће она у складу са законом предузети све мере, а да то исто тражи и од представника међународне заједнице.
"Од људи који су одговорни за мир на КиМ, јер тог мира очигледно нема, нажалост нема га за нашу децу", поручио је Вучић.
Вучић је рекао да је уверен, а да је то чуо и од лекара, да ће се Боривоје и Милица брзо опоравити и да ће страх и све грозно кроз шта су прошли брузо заборавити.
"Повређена деца примљена су на одељење неурохирургије болнице у Тиршовој. Њихово стање је стабилно, али потенцијално веома озбиљно. Дечак је теже повређен са два гелера од којих је се један налази у средњем делу врата, близу витаталног крвног суда који на срећу није оштећен", рекао неурохирург др Миљан Михајловић.
Према његовим рецима, други гелер дечака је погодио у леву половину лица. "Изгубио је доста крви и крвна слика му је у граници нормале, због чега ће му можда у наредном периоду затребати трансфузуија", рекао је др Михајловић. Он је објаснио да здравстрвено стање дечака може да буде отежано "компромитовањем дисајног пута" услед хематома који се налазе на врату.
Девојчицу је гелер, како је дода, погодио у ухо и она није толико тешко повређена. "Када будемо спровели комплетну дијагностику, знаћемо какве ћемо даље кораке да предузмемо, односно да ли је потребна хирурска интервенција", закључио је др Михајловић.

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија